Padurea norvegiana - Haruki Murakami
Cititorule, te invit sa citesti o carte din cultura japoneza, care urmareste implicatiile psihologice asociate unei povesti de dragoste imposibile, intra un tanar si iubita prietenului sau decedat. Finalul te gaseste reflectand.
Este o carte interesanta, despre o cultura diferita de a noastra.
Cartea este un bestseller, iar eu te provoc sa o citesti si sa revii cu impresii aici in comentarii. Mai mult, ca sa nu ai scuza sa nu o citesti, am cautat eu si iti las link spre carte in cateva librarii online: Libraria Delfin, Carturesti, Elefant, Libris
Cateva cuvinte despre autor...
Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, fiind nascut la Kyoto, in 1949. A studiat la sectia Teatru a Facultatii de Litere de la Universitatea Waseda din Tokyo. Pana in prezent a scris mai multe romane: Asculta cum canta vantul (1979), urmat de "Automatul" 1973 (1980) si In cautarea oii fantastice. In 1987 publica Padurea norvegiana, bestseller international, tradus in numeroase limbi si vandut in peste patru milioane de exemplare. Ulterior, Haruki Murakami a mai publicat romanele La capatul lumii si In tara aspra a minunilor, Dans dans dans, Cronica pasarii-arc (1994, nominalizat la prestigiosul IMPAC Dublin Literary Award), 1Q84.
Cateva cuvinte despre carte...
Evenimentele din cadrul romanului Padurea Norvegiana au ca fond atmosfera social-politica agitata a Japoniei anilor '60, si aduc in fata cititorului povestea unei iubiri imposibile a unui tanar pentru iubita prietenului sau decedat. Povestea de dragoste isi consuma episoadele intime prin camere de camin studentesc. Cartea este o poveste despre loialitate, in care eroticul se impleteste cu necunoscutul si cu interzisul, o impletire desavarsita intre tristetea patologica a lui Naoko si dragostea neconditionata a lui Watanabe.
Ce sentimente mi-a starnit...
Pe parcursul cartii, traiesti, pe rand, sentimente diverse. Pornesti de la curiozitatea fata de obiceiurile altei culturi, ai parte de suspans, dar si de o senzatie de tristete pe care o simti privind intimitatile vietii de sanatoriu. Finalul este unul neasteptat.
Aceasta carte mi-a placut.
Lectura placuta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu